Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Menu keuzes

Kies hier je menu voor maandag 24 en dinsdag 25 september.

Op woensdag 26 september is het eten op eigen gelegenheid.

Menu op maandag 24 september en dinsdag 25 september.
 • Op maandag eten we in Cafe Engel, een traditioneel Fins restaurant. De Scandinavische keuken kenmerkt zich door eenvoud en  smaak. Alle gerechten worden ter plekke vers bereid en dat proef je.

  Café Engel is gevestigd in het Sunn-huis aan de rand van het Senaatsplein. Het gebouw is een van de oudste stenen huizen in Helsinki. Het werd gebouwd in 1765 op de plek van een voormalige schoorstenenfabriek . De naam van de bouwer van de onderste verdieping is onbekend. De bovenste verdiepingen werden toegevoegd in de jaren 1830 en de gevel werd ontworpen door Carl Ludvig Engel (1778-1840). Engel studeerde in zijn geboortestad in Berlijn en studeerde later aan tsaar Alexander II in St. Petersburg. Hij ontwierp veel Empire-achtige gebouwen op het Senaatsplein, waaronder de kathedraal van Helsinki en het hoofdgebouw van de universiteit en de bibliotheek.

 • Op dinsdag eten we bij Vaelsa, met recht een van de beste Italiaanse restaurants van Helsinki. Beneden een Italiaanse Taverne voor Koffie, Pizza of een lunch. Boven een sfeervol Italiaans restaurant waar alles vers en met de hand wordt gemaakt. Tijdens het diner kun je genietren van het uitzicht over het oude marktplein en de haven van Helsinki.

  Restaurateur Paola Chiodo werd geboren in Rome, groeide op in Milaan en studeerde bij haar moeders familie in Helsinki. Twee culturen waar Paola het beste uit beide landen wist te plukken.

  • voorgerecht: BRJUSCHETTA AL POMODORO
  • nagerecht: PANNACOTTA

  voor het hoofdgerecht kun je kiezen uit een vlees, vis of vegetarisch gerecht.