Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Menu keuzes

Kies hier je menu voor dinsdag 27 november en woensdag 28 november.

Op donderdag 29 november is het eten op eigen gelegenheid.

Menu op dinsdag 27 november en woensdag 28 november
 • Op dinsdag eten we in Cafe Engel, een traditioneel Fins restaurant. De Scandinavische keuken kenmerkt zich door eenvoud en  smaak. Alle gerechten worden ter plekke vers bereid en dat proef je.

  Café Engel is gevestigd in het Sunn-huis aan de rand van het Senaatsplein. Het gebouw is een van de oudste stenen huizen in Helsinki. Het werd gebouwd in 1765 op de plek van een voormalige schoorstenenfabriek . De naam van de bouwer van de onderste verdieping is onbekend. De bovenste verdiepingen werden toegevoegd in de jaren 1830 en de gevel werd ontworpen door Carl Ludvig Engel (1778-1840). Engel studeerde in zijn geboortestad in Berlijn en studeerde later aan tsaar Alexander II in St. Petersburg. Hij ontwierp veel Empire-achtige gebouwen op het Senaatsplein, waaronder de kathedraal van Helsinki en het hoofdgebouw van de universiteit en de bibliotheek.

  Alle gerechten zijn lactose vrij.

  Na het diner wordt er koffie of thee geschonken.

 • Op woensdag eten we bij Vaelsa, met recht een van de beste Italiaanse restaurants van Helsinki. Beneden een Italiaanse Taverne voor Koffie, Pizza of een lunch. Boven een sfeervol Italiaans restaurant waar alles vers en met de hand wordt gemaakt. Tijdens het diner kun je genieten van het uitzicht over het oude marktplein en de haven van Helsinki.

  Restaurateur Paola Chiodo werd geboren in Rome, groeide op in Milaan en studeerde bij haar moeders familie in Helsinki. Twee culturen waar Paola het beste uit beide landen wist te plukken.

  • voorgerecht: BRJUSCHETTA AL POMODORO

  Voor het hoofdgerecht is er keuze uit vlees, vis of vegetarisch . Alle gerechten kunnen ook Glutenvrij worden bereid. Geef dat wel even aan.