Menu keuze woensdag 11 september » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Menu keuze woensdag 11 september

Op dinsdag genieten we van een heerlijk buffet in een Libanees restaurant vlakbij ons hotel.  Met verschillende voor- en hoofdgerechten waaronder vegetarisch. Je hoeft hiervoor dus geen keuze op te geven.

Op woensdag eten we in een sfeervol Fins restaurant in de oude stad, ca 20 minuten lopen van ons hotel of 5 min met de tram. Voor dit diner vragen we je om een keuze te maken uit het menu hieronder.

Op woensdag is de avond vrij en het eten op eigen gelegeheid.

Menu op woensdag 11 september 2019
  • Op woensdag eten we in Cafe Engel, een traditioneel Fins restaurant. De Scandinavische keuken kenmerkt zich door eenvoud en  smaak. Alle gerechten worden lokaal geproduceerd en ter plekke vers bereid en dat proef je.

    Café Engel is gevestigd in het Sunn-huis aan de rand van het Senaatsplein. Het gebouw is een van de oudste stenen huizen in Helsinki. Het werd gebouwd in 1765 op de plek van een voormalige schoorstenenfabriek . De naam van de bouwer van de onderste verdieping is onbekend. De bovenste verdiepingen werden toegevoegd in de jaren 1830 en de gevel werd ontworpen door Carl Ludvig Engel (1778-1840). Engel studeerde in zijn geboortestad in Berlijn en studeerde later aan tsaar Alexander II in St. Petersburg. Hij ontwierp veel Empire-achtige gebouwen op het Senaatsplein, waaronder de kathedraal van Helsinki en het hoofdgebouw van de universiteit en de bibliotheek.

    Alle gerechten zijn lactose vrij.

    Na het diner wordt er koffie of thee geschonken.