Duurzaam ontwikkelen en bouwen » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Duurzaam ontwikkelen en bouwen

Zweden wil in 2020 niet meer afhankelijk zijn van olie. Met een pakket van maatregelen zoals belastingvoordelen, het stimuleren van investeringen in groene energie en meer onderzoek en ontwikkeling hoopt de Zweedse regering deze doelstelling te bereiken. Duurzaam en energiezuinig bouwen is een van de uitgangspunten.

A new environmental and ecological city district project

Hammarby Sjöstad is een opwindend nieuw district in Stockholm waar speciale milieuvoorwaarden aan gebouwen, technische installaties en de omgeving zijn gesteld. Het energie- en watergebruik is met de helft gereduceerd door het "Hammarby model". Het resultaat is een duurzaam woonmilieu gecombineerd met een aantrekkelijke en populaire woon- en leefomgeving. Een bewijs dat investeren in duurzaamheid rendabel kan zijn.

Van het al lage energieverbruik voor verwarming en electriciteit is de helft afkomstig van herwonnen en duurzame energiebronnen. 

Andere studiereizen