Food Quality and Design in Italië » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Food Quality and Design in Italië

Op het gebied van voeding heeft zich een revolutie voltrokken en die de levens van miljarden mensen definitief heeft veranderd. Steeds minder mensen in steeds meer landen weten niet meer wat honger is omdat ze alle voedingsmiddelen kunnen krijgen die willen: zuivel, vlees, groenten, fruit snoep. Eten is ook steeds meer betaalbaar, gezond en veilig.

Voedsel, het lijkt zo gewoon

Naast de groeiende welvaart is de kwaliteit van ons voedsel vooral verbeterd door innovaties gebaseerd op onderzoek, kennis en opleiding. Nederland heeft een grote naam op het gebied van voedsel kwaliteit en innovatie. De Wageningen UR behoort tot de wereldtop op het gebied van de kennis over voeding en voedselproductie.

Italië is ook een land met een lange traditie op het gebied van Foodquality and design. We kennen allemaal de beroemde Italiaanse espresso en koffie soorten en de Italiaanse koffiemerken behoren tot de top in de wereld. Maar Italië heeft zoveel meer op het gebied van voeding. Tijdens de Worldexpo in 2010 hebben ze de wereld hun expertise getoond op het gebied van kwaliteit, onderzoek en veiligheid.

Tijdens deze studiereis worden belangrijke fabrikanten, ontwikkelaars en research centra bezocht op het gebied van Food & Innovation in vier belangrijke regio's in Noord Italië. Een ontdekkingsreis door een weelderig voedsellandschap.

Andere studiereizen