Innovatie in de gezondheidszorg » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Innovatie in de gezondheidszorg

De zorg voor ouderen en mensen met een beperking verandert in Nederland ingrijpend. Mensen blijven vaker en langer zelfstandig thuis wonen. Met een grotere aandacht voor preventie en een bredere inzet van technologie, smart IT en E-Health kan dat ook.

Ontwikkelingen gaan snel

Voor het bepalen van een visie op de zorg voor gehandicapten, ouderen en chronisch zieken, is het goed om verder te kijken dan alleen Nederland. In veel andere landen zoals Scandinavië worden ontwikkelingen op het gebied van Domotica en 'assistent living' al veel langer en breder toegepast.  En de ontwikkelingen gaan hard.

In Zweden is de vergrijzing al verder dan in Nederland en thuis wonen, ook voor ouderen met dementie is heel normaal. De ontwikkelingen op het gebied van Smart Media, Smart IT en E-Health zijn interessant en goede voorbeelden, ook voor de Nederlandse situatie.

Andere studiereizen