Inhoud en programma Studiereis India » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Inhoud en programma Studiereis India

Delhi en Pondicherry

In Delhi bestaat het programma uit een bezoek aan het ‘Central Institute of Education’ van de University of New Delhi met interessante ontmoetingen. Ook bezoeken we in Delhi een school (met lerarenopleiding),  opgericht door Nederlanders, naar het voorbeeld van ’s werelds eerste integrale school in Pondicherry. Die school in Pondicherry bezoekt u natuurlijk ook.

Verdiepende workshops

Binnen de integrale school is veel ruimte voor workshops rondom persoonlijke en spirituele ontwikkeling van de leerkrachten en medewerkers van de school. Een van de bekendste trainers op dit gebied is Partho, de auteur van ‘Integral Education’ – a Foundation for the Future’. Tijdens deze studiereis neemt u deel aan een drietal inspirerende workshops.

De eerste workshop zal in het teken staan van de vraag ‘Wat is integraal onderwijs?’, de tweede over welke transformatieprocessen er in je zelf bezig zijn en hoe je deze processen nog bewuster kunt doorgaan, en de laatste zal gaan over hoe je in de school structuren kunt integreren die integraal onderwijs ondersteunen en mogelijk maken. We zullen integrale scholen gaan bezoeken en participeren in de klassen. We hopen hiermee niet alleen een kijkje in de keuken te geven, maar een complete ervaring te geven.

Vernieuwend Auroville

Deze ervaring wordt nog completer door ons verblijf in Auroville, een plek waar de hele gemeenschap bedoeld is als leerschool, een plek waar kinderen integraal kunnen opgroeien en zich ontwikkelen zonder het contact met hun ziel te verliezen. In het handvest van de stad staat onder meer: ‘Auroville zal een plaats zijn van oneindige persoonlijke ontwikkeling, van voortdurende vooruitgang en van een niet-verouderende jeugd’.

We zullen in Auroville naar het zogenaamde Base Camp gaan waar kinderen vrij spelen en leren en van daaruit de gemeenschap intrekken om workshops te volgen, bijvoorbeeld in een bakkerij, theater of
een ecologisch reservaat. Mede dankzij de kennismaking met deze vorm van Community Based Learning wordt het bezoek aan India een vernieuwende en onvergetelijke beleving.

Om niet snel te vergeten

Tijdens ons bezoek aan India verkennen we het land van noord naar zuid. U verblijft in Delhi, Pondicherry en de universele stad Auroville. Een kleine greep uit het programma:

  • Ontmoet interessante mensen zoals directeuren, leerkrachten, auteurs en onderwijskundigen, die ons hun visie geven op het onderwijs van de toekomst
  • Ervaar de drie workshops om nooit te vergeten
  • Ervaar hoe het ‘Free Progress’-onderwijsmodel vorm krijgt in een universele stad in aanbouw
  • Praat en reflecteer met collega’s uit Nederland en India over uw en hun visie op het onderwijs van de toekomst