IT, Multimedia en 21 century Skills » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

IT, Multimedia en 21 century Skills

Het gaat om creatief met problemen om gaan

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering naar een kennis- en netwerksamenleving. Werk verandert, functies veranderen. Jongeren hebben 21e eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn.

De 21st century skills (kritisch denken, samenwerken, ict-geletterdheid, sociale vaardigheden, probleem oplossend vermogen, communiceren en creativiteit) zijn niet meer weg te denken. Ook niet uit het onderwijs. Dat leerlingen deze vaardigheden moeten aanleren, is zeker.

Bedrijfsleven vraagt om creatieve mensen

Steeds meer is er behoefte aan creatieve ideeën en mensen die in staat zijn een ander geluid te laten horen.  Creativiteit is belangrijk; voor de eigen ontwikkeling maar ook voor de ontwikkeling van organisaties. Oude organisatievormen verdwijnen en nieuwe innovatieve en flexibele vormen ontstaan. Ontwikkeling en opleiding van jonge mensen gebeurt steeds meer vanuit een Triple Helix waarbij onderwijs, overheid en bedrijfsleven samenwerken.

Singapore

Singapore wordt internationaal vaak als voorbeeld gebruikt hoe visie, beleid en ICT van de toekomst eruit zien. Nadat in 1997 het eerste Masterplan voor ICT en educatie is gestart, zit Singapore nu inmiddels in het derde masterplan.

In een recent uitgebracht rapport “Measuring 21st Century Competencies” wordt over Singapore geschreven:. Singapore is an excellent case study of a highly successful knowledge transmission education system that is now trying to balance knowledge transmission with more explicit attention to 21st century competencies.

Maleisiƫ

Maleisië zet met alle middelen en energie in op de ontwikkeling van een IT kennisland. Maleisië wil in 2020 tot de IT-voorhoede in de wereld behoren. De Multimedia Super Corridor (MSC) in Kuala Lumpur vormt de eerste fase van het project om uiteindelijk alle inwoners van Maleisie mee te laten profiteren van de voordelen van de informatiemaatschappij. In de MSC worden twee Smart Cities ontwikkeld met een geavanceerde netwerkinfrastructuur.

De Maleisische overheid begrijpt dat alleen met een sterk netwerk haar ambitieuze plannen kunnen worden gerealiseerd. Om deze reden zijn zeven flagships benoemd.

Andere studiereizen