Onderwijsreis naar Krakau; Polen » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Onderwijsreis naar Krakau; Polen

Met de komst van vooral jonge Poolse gezinnen naar Nederland, krijgen de scholen ook steeds meer leerlingen met een Poolse achtergrond. Dat aantal stijgt met meer dan 10% per jaar. Op dit moment zitten al meer dan 10.000 leerlingen met een Poolse achtergrond op de Nederlandse basischolen. Polen vormen daarmee verreweg de grootste groep Oost-Europeanen in Nederland. Om het onderwijs goed te kunnen afstemmen op deze leerlingen, is kennis en inzicht van de Poolse cultuur en het onderwijs van groot belang.

Het netwerk rond het kind

Tijdens deze studiereis maken de deelnemers kennis met de Poolse cultuur en het Poolse onderwijs. En leren daar hoe de kinderopvang, de peuterspeelzaal en de school onderling en met de samenleving, cultuur en gewoonten zijn verbonden. Het biedt de deelnemers inzicht in de achtergronden van leerlingen en ouders. Waarmee leerkrachten en scholen nog beter het onderwijs kunnen afstemmen op hun leerlingen. En daarmee ook beter kunnen inspelen op de relatie en communicatie met de ouders.

Gevarieerd en veelzijdig

Het gevarieerde programma geeft de deelnemers niet alleen een kijkje in de keuken maar ze mogen ook meelopen in de keuken. Kinderopvang, scholen en culturele centra ontvangen hen met open armen. De lokale overheid - in Polen voor een groot deel verantwoordelijk voor het onderwijs - geeft inzicht in de visie en missie van het Poolse onderwijs.  De onderwijsinspectie geeft inzicht op welke wijze de scholen effectief worden begeleidt, gecontroleerd en geadviseerd.

Inspirerend en leerzaam

Deze reis is een bron van inspiratie voor de individuele leerkracht en het hele team. Het geeft niet alleen inzicht in de cultuur en achtrergrond van de leerlingen maar minstens zo belangrijk is de onderlinge reflectie binnen het team en tussen de leerkrachten.

Andere studiereizen