Praktijkonderwijs in Finland » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Praktijkonderwijs in Finland

Praktijkonderwijs geeft leerlingen die meer praktisch zijn ingesteld de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen. Door de nadruk te leggen op de praktische vaardigheden, krijgen de leerlingen beter de kans zich te ontplooien en nemen de kansen op de arbeidsmarkt ook toe. Het is in Nederland een erg onderschatte vorm van onderwijs terwijl er binnen verschillende beroepen en bedrijven grote behoefte is aan praktisch ingestelde werknemes. Het is interessant om te zien hoe andere landen hiermee omgaan. Finland is binnen een generatie sterk veranderd en getransformeerd naar een kenniseconomie. Maar in iedere samenleving blijft er behoefte aan vakmensen en praktisch ingestelde werknemers. Dat is gelukt door hun opzet van beroepgericht onderwijs ook goed bereikbaar te maken voor leerlingen die meer praktisch gericht onderwijs en extra ondersteuning nodig hebben.

Beroepsgerichte vorming heeft aanzien

Finland staat bekend om haar goede onderwijs en onderwijs resultaten. Dat begint bij goed opgeleide leraren. Maar er is meer. Ondanks de transformatie naar een kenniseconomie zijn de Finnen blijven investeren in het beroepsgerichte onderwijs. Maar niet alleen voor de jongere generatie. Ook voor veel volwassenen zijn er volop mogelijkheden voor her- en bijscholing. Er zijn dan ook veel Finnen die als volwassenen onderwijs volgen. Daarmee worden werknemers ook beter wendbaar op de arbeidsmarkt als er beroepen of sectoren verdwijnen. Door ook volop kansen te geven aan het praktijk onderwijs, biedt je óók deze leerlingen betere kansen op de arbeidsmarkt.

Andere studiereizen