Van Passend naar Inclusief onderwijs » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Van Passend naar Inclusief onderwijs

Van Passend naar Inclusief onderwijs

Tijdens deze studiereis maakt u kennis met de wijze waarop in de Canadese provincie Ontario het passend (inclusief ) onderwijs vorm wordt gegeven.

Deze studiereis is interessant voor zowel deelnemers uit het PO, VO en MBO.

Waarom Ontario

Het onderwijs in Ontario heeft een keuze gemaakt voor inclusief beleid en doet dat vanuit een sterke visie en overtuiging. Tijdens deze studiereis maakt u kennis met alle relevante actoren binnen het onderwijs. U ontmoet interessante mensen van het ministerie, universiteit, scholen, besturen en teacher association en tijdens de gevarieerde werkbezoeken maakt u kennis met de dagelijkse praktijk. U ervaart op welke wijze het onderwijs aan alle kinderen wordt vormgegeven, hoe leerkachten worden begeleid en opgeleid om inclusief onderwijs mogelijk te maken. U deelt tijdens een unieke workshop kennis en ervaringen met Canadese collega's, school coaches en opleiders. U ontmoet ouders en hoort wat het voor hen en hun kinderen betekent.

Deze studiereis vindt plaats in de provincie Ontario. Werkbezoeken vinden plaats in verschillende steden en regio’s binnen de provincie waarbij we u de overeenkomsten en verschillen laten zien. U bezoekt scholen met al lange ervaring met inclusief onderwijs en scholen die hier een aantal jaren geleden mee begonnen zijn. U krijgt geen kijkje in de keuken maar komt in de keuken.

Natuurlijk vergeten we ook de schoonheid van het land niet en bezoeken we onder andere de Niagara Falls.

Ga mee met deze inspirerende studiereis. Wacht niet te lang want vol=vol.

Wat kunt u verwachten?

Lees hier wat eerdere deelnemers van hun studiereis naar Canada vonden en voor een greep uit het programma....

Passend onderwijs in al z'n facetten

Van 11 t/m 19 mei 2018 organiseert het Nederlands Instituut voor Studiereizen een studiereis naar Canada over Passend/Inclusief Onderwijs. Een herhaling van eerdere en door deelnemers hoog gewaardeerde studiereizen naar Canada.

In Canada en vooral de provincie Ontario - de bakermat van Michael Fullan -  is sprake van een vergaande vorm van inclusief onderwijs. U ervaart hier echt wat inclusief is en op welke wijze scholen dit succesvol aanpakken.

Canada is net als Nederland een van de ondertekenaars van het 'Salamanca akkoord' dat het recht van ieder kind op onderwijs in een reguliere setting regelt.

In Canada is daarbij gekozen voor een inclusief onderwijssysteem. Er zijn geen scholen voor speciaal onderwijs maar alle kinderen gaan naar dezelfde school. Het begrip inclusief is in Canada overigens een breed begrip. ‘Equity and Inclusive Education’ wordt gelinkt aan het begrip Diversity en refereert aan religie, etnische achtergrond en geestelijke en/of lichamelijke beperkingen.

Verleng uw verblijf

Deelnemers hebben de mogelijkheid hun verblijf in Canada te verlengen. Eventueel met partner die dan tegen het einde van de studiereis naar Canada vliegt. Vraag naar de mogelijkheden.

Andere studiereizen