Veiligheid en internationale samenwerking » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Veiligheid en internationale samenwerking

Elke veiligheidsregio moet een goed geoefende, professionele organisatie zijn die zich richt op het voorkomen en bestrijden van rampen en crises. Een goede samenwerking is essentieel, zeker als die over grenzen heen gaat.

Grenzeloze veiligheid

De Øresundregio is een transnationale regio met twee havengebieden, twee vliegvelden, industrie, een lange brugtunnel combinatie en twee grote steden met een hoge bevolkingsdichtheid. De  Øresundregio strekt zich uit van het oosten van Denemarken tot het zuid-westen van Zweden en vormt één veiligheidsregio over twee landen.

De Øresund Regio is een van de meest dynamische regio's in Europa die zich snel ontwikkelt. Het interessante is dat de regio zich niet alleen verdeelt over grote en kleinere gemeenten maar ook over twee landen. Het is een gebied met veel water, land en een gevarieerde infrastructuur. Dat stelt eisen aan de samenwerking en afstemming tussen verschillende overheden met - soms - afwijkende wet- en regelgeving.

 

 

Andere studiereizen