Water, economie, natuur en Agri-Food » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Water, economie, natuur en Agri-Food

In 2015 organiseerde Milaan de worldexpo en dat heeft een behoorlijk aantal ontwikkelingen in gang heeft gezet. De thema’s voor de expo zijn Food & Energy for life, milleniumgoals en landbouw.

Agri, Food en Bio-economie

De Italiaanse regio Lomardije is dé Agri en Food regio van Italie. Met een aantal toonaangevende science en technologie parken, timmert deze regio behoorlijk aan de weg in de wereld van Bio-Economie en Life Science.

Ecologie en duurzame ontwikkeling

Er hebben de afgelopen jaren grote infrastructurele veranderingen plaatsgevonden in de regio Milaan met veel aandacht voor duurzaamheid, ecologie, (biologische) landbouw en het regionale waterprobleem (de PO-vlakte). De regionale en lokale overheid werken bij de bevordering van de economische en sociale ontwikkelingen samen met praktisch alle belangrijke partijen.

Regione Lombardia heeft een regionaal plan voor de luchtkwaliteit ontwikkeld en een geïntegreerde strategie op korte, midden en lange termijn vastgesteld. Er zijn tal van concrete maatregelen genomen gericht op de beperking van luchtvervuiling, energiebesparing, landbouw en ontwikkeling van nieuwe technieken voor de lange termijn. 

Er zijn verkeersbeperkende en energiemaatregelen genomen die betrekking hebben op 500.000 voertuigen en vrijwel alle huishoudens. Daarnaast zijn stimuleringsregelingen ingevoerd en wordt het openbaar vervoer en fietsgebruik gestimuleerd.

Andere studiereizen