Ag & Food Tech Safari Sillicon Valley » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Ag & Food Tech Safari Sillicon Valley

Agtech biedt een nieuwe ‘frontier’, ons voedselsysteem een wereld ‘ready to disupt’. Zo denken ze er in ieder geval in Silicon Valley over. De safari is vooral bedoeld om deze dynamiek en urgentie zelf te kunnen ervaren en om zicht te krijgen op hoe het ecosysteem van innovatie rond Agtech in Silicon Valley precies functioneert. Met deze ervaring en inzichten kunnen we de innovatie cultuur én aanpak in de Nederlandse landbouw gaan verrijken met crossovers tussen design, technologie en agrifood. Op dit snijvlak zou Nederland tot een wereldwijd toonaangevend aanbod kunnen komen. Want we zijn niet alleen een wereldleider in landbouw en voedsel, we hebben ook een ijzersterke creatieve sector, en we zijn erg goed in hightech en IT.

Agtech, het nieuwe thema in the Valley

Van 22 tot 26 juni 2015 vond de ‘Ag & Food – Tech Safari’ in Silicon Valley plaats. Het Nederlands Instituut voor Studiereizen was een van de samenwerkende partners en heeft het reistechnische deel verzorgd. De reis bood de deelnemers de kans om een week lang onder te duiken in een wereld waar beleggers, hedge funds, startups en incubators elkaar momenteel verdringen rond een nieuw thema. Ze noemen het ‘Agtech’ en het gaat over innovatieve toepassingen van data en technologie die ons voedsel gezonder, duurzamer en lekkerder moeten maken. Van Smart Farming met drones, sensoren en de internet of things, tot applicaties voor consumenten en data gedreven verdienmodellen voor boeren – het stond allemaal op het menu.

Andere studiereizen