Open Knowledge Festival » Nederlands Instituut Studiereizen
Inloggen

Login voor meer informatie over uw studiereis of werkbezoek

U kunt hier inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, neem dan contact met ons op. Na het inloggen komt u op de pagina van uw studiereis en/of werkbezoek.

Inloggen

Open Knowledge Festival

Hoe groot de mobilisatiekracht van communities kan zijn blijkt maar weer eens uit het Open Knowledge Festival. Wat weinig meer was dan een leuk idee, is in een paar maanden tijd uitgegroeid tot een gevulde week met allerlei activiteiten rondom open content, open cultuur, open data. Alles wat open kan eigenlijk.

Het OK Festival vond plaats in de Finse hoofdstad Helsinki. Art Travel International organiseerde samen met MAD buzz en voor deze gelegenheid ism Open Data Eindhoven een bezoek aan dit bijzondere Festival.

Het thema van 2012 was Open Knowledge in Action, over de waarde die kan worden gegenereerd door het openstellen van kennis, over de ecosystemen van organisaties die ervan kunnen profiteren en over de effecten die transparantie kan hebben op onze samenleving. Communities van over de hele wereld deden mee. Meer dan 50 uitgenodigde partijen vulden in totaal 13 streams, met zeer uiteenlopende onderwerpen: van transparantie bij de overheid tot open hardware.

Andere studiereizen